ماجرای حاشیه اخیر سریال «غربت» چیست؟ آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر مشهد در هفته گذشته (۳ شهریور ۱۴۰۳) ماجرای تعطیلی پردیس تئاتر مستقل مشهد چیست؟ ماجرای درخواست کمک صابر ابر ، بازیگر سینما و تلویزیون، چیست؟ آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۳ شهریور ۱۴۰۳) برای مردی که عاشق ایران بود | یادی از محمدعلی اسلامی ندوشن به بهانه سالروز تولدش اجرای نقاشی حسن روح الامین و محمدعلی نادری در بامِ کربلای معلی کارمندان خراسان رضوی در روز کارمند رایگان سینما بروند + اسامی سینماها «اسپاسم» به جشنواره بین‌المللی فیلم زنان می‌رود تعطیلی سینما‌ها به مناسبت اربعین حسینی ۱۴۰۳ قرقیزستان و اروگوئه در راه اسکار ۲۰۲۵ آغاز اجرای نمایش «آدمکش» در «شمایل» مشهد + زمان نماهنگ «تنگه دلم» منتشر شد+ فیلم «سه کیلومتر تا پایان جهان» برنده جشنواره فیلم سارایوو شد تغییر چهره حیرت‌انگیز الهه رضایی، مجری قدیمی تلویزیون، بعد از ۴۳ سال + عکس سریال «غربت» و «جوکر ۲» بدون مجوز منتشر شدند توضیحات سمانه نائینی درباره آخرین وضعیت سلامت محمدعلی بهمنی (۱ شهریور ۱۴۰۳) برنامه «گل یا پوچ» یک‌شنبه پخش نخواهد شد + زمان و علت اکران فیلم سینمایی «سرآغاز» در گروه سینمایی هنر و تجربه
سرخط خبرها

حیدری وجودی، شاعر و بیدل‌شناس سرشناس افغانستان، در سن ۸۱سالگی درگذشت

  • کد خبر: ۲۹۹۱۵
  • ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۳
حیدری وجودی، شاعر و بیدل‌شناس سرشناس افغانستان، در سن ۸۱سالگی درگذشت
غلام حیدر متخلص به حیدری وجودی - شاعر، مولاناشناس و بیدل‌شناس سرشناس افغان - در سن ۸۱سالگی از دنیا رفت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خانه ادبیات افغانستان در اطلاعیه‌ای با اعلام این خبر، نوشت: «حیدری وجودی، شاعر خوش‌ذوق، مولاناشناس و بیدل‌شناس برجسته افغانستان از جمع ما پرواز کرده است. حیدری وجودی، این دوستدار راستین کتاب، همیشه برای آشنایی جوانان با معارف کهن ادبی می‌کوشید و غیبتش در این دوره، زیانی بزرگ است برای میهنی که زخم‌دار آسیب‌های فرهنگی بی‌شمار است.»


خانه ادبیات افغانستان، درگذشت او  را به همه اهالی فرهنگ، ادب و هنر تسلیت می‌گوید و آرزومند آمرزش الهی برای آن پیر فرزانه است.

 

البته خبرگزاری افق افغانستان نوشته است: «چند روز پیش آقای وجودی به کرونا مبتلا شده‌ و در شفاخانه بستری بود که بر اثر ابتلا به این بیماری از دنیا رفت.»

 

قند پارسی در معرفی این شاعر و پژوهشگر نوشته است: «غلام حیدر متخلص به حیدری وجودی  زاده سال ۱۳۱۸ خورشیدی در یکی از دهکده‌های ولایت پنجشیر  افغانستان بود. از جمله کارهای فرهنگی او این بود که در سال ۱۳۶۵ نخستین «عرس حضرت مولانا» را در کابل ساخت که در همین عرس تقریبا ۲۰۰۰ نفر شرکت می‌کردند.»

 

او آخرین فرد از شاعران متصوف و کلاسیک افغانستان بود که سال‌ها با برگزاری محافل مثنوی‌خوانی جوانان علاقه‌مند به ادبیات عرفانی و بویژه مثنوی معنوی مولانا جلال‌الدین محمد بلخی بزرگ را آموزش می‌داد.

 

حیدری وجودی  ۱۴ عنوان دفترهای شعری چاپ‌شده دارد. همچنین مقالاتی در مورد ادبیات عرفانی حضرت مولانا و حضرت بیدل نوشته است. از نوشته‌های پژوهشی حیدری وجودی نیز می‌توان به ترکیب‌های شعری در اشعار نظامی گنجه‌ای، گردآوری و تصحیح اشعار عشقری و گزیده غزل‌ها از واصل کابلی تا واصف باختری اشاره کرد.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->